Så optimerar du arbetsmiljön på lagret

Så optimerar du arbetsmiljön på lagret

Att inreda ett lager kan ses som en trestegsraket. Först väljer du hyllsystem och pallställ där du kan lagra dina varor. I nästa steg adderar du lyft- och transporthjälpmedel som underlättar det dagliga arbetet. Slutligen kompletterar du med de små, men ack så viktiga, detaljerna för att få en både säker och lättskött arbetsmiljö där det är lätt att trivas. Läs om detaljerna här!

 

Skydd för människor och maskiner
Personalens säkerhet har alltid högsta prioritet. Att skapa trygga gångvägar är därför en nödvändighet i logistikområden där både människor och truckar rör sig. Målade golvmarkeringar kan göra nytta för att markera övergångsställen i transportvägarna, men att skilja av med en fysisk barriär är alltid det bästa.
 En rad med trafikstolpar i stål är ett enkelt sätt att skapa en säker gångväg på lagret. De robusta stolparna kan även användas runt maskiner, pallställ och lagervaror för att skydda dem från påkörning av truckar eller andra fordon. Påkörningsskydd i form av helsvetsade stålbågar fyller samma funktion som stolpen, kan fås i tre höjder och finns både som raka i olika längder och i en hörnmodell. Som alternativ finns även betongsuggor, avspärrningsbarriärer och avspärrningsstaket.


 
Påkörningsskydd till pallställ Ultimate
Vårt egendesignade och flexibla pallställ Ultimate passar bra alla miljöer, från det lilla lagret till det stora logistikcentret som kräver många pallplatser. Men oavsett vilken miljö det befinner sig i, behöver även det mest stabila pallställ skyddas från att bli påkört och skadat av exempelvis truckar.
Påkörningsskydd till pallställ Ultimate bultas fast i golvet och är ett specialutformat och praktiskt skydd som finns i två olika modeller och höjder. Det ena skyddet fästs runt ställets stolpar medan det andra skyddar gavlarna. Gavelskydden finns även för dubbelställage där två pallställ står rygg mot rygg.


 
Underhåll skapar trivsel inne och ute
Att ha ett välstädat lager är viktigt dels ur trivselsynpunkt, dels därför att ett grusigt underlag kan öka halkrisken. Är golvytan gigantisk kan en åkbar sopmaskin vara att föredra, men i de flesta fall klaras städningen enkelt med en manuell sopmaskin. Välj gärna en maskin med rejäl kapacitet och borstar som kan justeras i höjdled. Det är också en fördel om maskinen kan användas både inom- och utomhus.
Städningen utomhus är förstås inte att förglömma. Då kan en smart utformad städkärra göra jobbet mer effektivt. Utöver att hålla sopsäcken på plats kan kärran både ha förvaring för extra tomsäckar och hållare där du kan fästa sopkvastar, räfsor och andra verktyg under transport eller när de inte används.

 

Plats för avfall och källsortering
När städningen är avklarad gäller det att skilja ut avfallet från det som ska gå till återvinning.
Avfallet läggs med fördel i ett klassiskt sopkärl som är smidigt både att tömma och rengöra. Dessa kärl finns i flera olika storlekar, men gemensamt för dem alla är att de är tillverkade av slagtålig och UV-beständig HD-polyeten och att de har stora hjul som gör det lätt att hantera och förflytta dem.
 När det gäller källsortering och diverse materialhantering är en tippcontainer ett bra val. Containern är konstruerad för tuffa tag och användning tillsammans med gaffeltruck. Den finns i flera olika färger för att underlätta källsorteringen. Komplettera med lock, dekaler och andra funktionella tillbehör för en optimerad lösning.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.